De toekomst voorspellen

Inleiding


In het voorjaar van 2007 las ik het boek Het Veld, van Lynne MacTaggart, waarin ze schreef over wetenschappelijk onderzoek naar "het Nulpuntsenergieveld" met daarin ook onderzoek naar remoteviewing, het op afstand waarnemen, waarbij bleek dat normale proefpersonen zonder helderziend of paranormaal verleden toch fantastische resultaten boekten.

Daardoor ge´nspireerd ging ik zelf experimenteren door de foto van de voorpagina van de krant van het komende weekend te voorspellen. Ik beschreef en tekende een vliegend persoon met uitgestrekte armen, die richting een fel licht vloog. Een ander beeld dat in me op kwam was een enorme lantaarnpaal en een spiraalachtigvisnet. In een ander beeld dat in me op kwam zag ik een groot oog met zon er in.
Wat moest ik hier nou mee? Dat leek niet op een toekomstvoorspelling.

Die zaterdag vloog ik naar de krant. Mijn teleurstelling was groot toen ik de voorpagina zag. Niets wat in de verste verte op mijn beschrijving en tekening leek. Jammer... maar helaas. Alsof ik het niet geworden was bij een sollicitatie. Balend las ik verder, ik geloof tijdens het ontbijt.

Toen ik een half uur later bij Sport aanbeland was verscheen er een grote grijns op mijn gezicht. Daar stond een foto van een halve pagina groot met daarop een basketballer die door de lucht vloog met een bal in zijn hand. Hij vloog richting basket met uitgestrekte arm en de zon scheen in zijn ogen.
Niet slecht vond ik, voor een eerste poging.
Daarna heb ik een stapel foto's doorelkaar gehusseld en telkens blind een foto getrokken en omgekeerd op tafel gelegd. Bij elke foto schreef ik wat ik dacht te gaan zien. Alles wat er in me op kwam tekende of beschreef ik. Regelmatig zat ik er helemaal naast, maar ook regelmatig klopte er erg veel van. Het bleek een erg interessant en vooral leuke bezigheid te zijn.

Deze ervaring wil ik met behulp van dit artikel delen en je zelf de mogelijkheid geven om hier je helderziendheid te beproeven.