Lucide dromen

Reacties

Reageren? Heb je wat toe te voegen aan deze uitleg?
Of wil je je eigen bevindingen kwijt? Reageer dan hieronder.

Reacties

van Bella op 16-01-2010 om 19:02 uur:
ik heb heel vaak lucide dromen, eigenlijk heb ik dat (bijna) altijd al gekund.
ik heb nooit nachtmerries, nouja... eigenlijk heb ik wel nachtmerries, maar voor mij is een "nachtmerrie" iets heel anders dan voor andere mensen. voor mij is een droom een nachtmerrie als ik het niet kan beheersen, als het lucide dromen dus niet lukt en alles tegendraads loopt. de enige manier om daar vanaf te komen is iets anders gaan doen en hopen dat de droom vers is als je weer gaat slapen, of je er aan overgeven en gewoon in die droom slapen... dan heb je alleen niet hetgeen wat je graag wilde dromen. maargoed... zoiets overkomt me alleen als ik te krampachtig de droom probeer te veranderen... iets wat je (in mijn geval tenminste...) dus niet moet doen.
van Anne op 27-10-2009 om 21:22 uur:
Ik ben 13 jaar en ik heb al me hele leven van die dromen en ik weet ze allemaal nog.
van Myrthe op 23-10-2009 om 18:24 uur:
Ik snap niet echt veel van die lucide dromen, maar ik heb heel vaak een dejavu, of hoe je dat dan ook schrijft, heeft dat iets met je dromen te maken? Soms heb ik ook wel eens dan denk ik dat ik iets tegen mijn vriendin heb gezegd, maar zij weet dan niet waar het over gaat en dan weet ik niet meer of ik dat nou heb gedroomd of tegen iemand anders he gezegd. Best wel irritant.

xx
van Dion op 18-07-2009 om 15:17 uur:
ik heb is 1 keer gehad is al weer jaar of 2 geleden dat ik me vaag voelde en ja was niet me eigen vorm dan maar een muis ofzo (klinkt raar?) maar toen moest ik zeg maar met de andere over een soort gevaarlijke open brug lopen waar vogels je kunnen pakken dus ik denk ik ren gewoon dus doe ik dat wordt ik plots gegrepen door een vogel en toen zei ik: dit is gewoon een droom dat weet ik gewoon, en toen probeerde ik wakker te worden en ik werd echt midden in de nacht wakker o.o en ik voelde me wel beetje slapjes want ik stak wel wat energie om wakker te worden is me maar 1 keer overkomen dat was best raar

gr dion
van Esje op 10-07-2009 om 00:44 uur:
Ik heb al jaren lucide dromen,,ik leefde een soort van twee levens,,1tje overdag en 1tje 'snachts,,mijn omgeving weet dat ik mijn dromen kan sturen,en vinden dat bij mij horen,,Esje die twee levens heeft,maar na het overlijden van mijn man 1 jaar geleden stopte het dromen,,nu sinds een paar weken komt het weer langzaam terug,daar ben ik blij om,want het is een ontsnapping aan het "echte"leven..Ik droom altijd dat ik inde zelfde omgeving ben,,met de zelfde mensen om me heen,,maar nu komt mijn overleden man steeds bij mij op bezoek,,soms is hij in paniek,omdat hij niet besef dat hij is overleden,,en soms laat hij mij dingen zien die gaan gebeuren,,vandaag zag ik voor het eerst toen ikonder de zonnebank lag aura kleuren terwijl ik mijn ogen dicht had,,,ik heb dit nog nooit eerder gehad,maar het was verbluffend mooi,ik zag aan de rand rood opbouwend paars naar groengeel,,ik benieuwd wat dit betekend,,wie kan mij uitleg geven??
van Desiree op 1-05-2009 om 20:24 uur:
ik heb wel eens gehad dat ik wist in mijn droom: ik droom maar toen deed ik er niks mee, waarom weet ik niet.
ook heb ik wel eens gedroomd dat ik op een stoel zat op zolder op een ds naar de tv zat te luisteren en een paar weken geleden zat ik op zolder precies op die plek als in mijn droom en precies naar hetzelfde op tv en precies dat spel op de ds.
ook heb ik wel vaker gedroomd over 1 ding bijvoorbeeld 2 keer dat ik met mijn vriendin op een soort inimini pretpark waren en dat we werden ontvoerd door een mevrouw.
toen droomde ik iets van een maand later weer een soort vervolg op die droom.
ook heb ik ong. 3 keer gedroomd dat ik in een soort hele lange smalle toren zat (een soort buitentrap van een ziekenhuis maar dan heel hoog en smal) en het was in een ziekenhuis. de 1e keer dat ik het droomde liep ik erin. de 2e keer stond ik zegmaar voor de deur ervan en de 3e keer liep ik er weer in.

Groetjes Desirée
van Tamara op 17-02-2009 om 10:59 uur:
Ik heb wel eens gedroomd dat ik kon vliegen,
dat was een mooie en leuke droom.
Ik heb die droom 3 x gedroomd.
van Stef op 22-12-2008 om 22:05 uur:
Hahah wel leuk dat ik hier in terug vind wat ik al had gedaan vóór dat ik dit las ..

''vroeger'' was ik eerlijk gezegd bewuster van mijn dromen dan nu ..

want nu droom ik bijna nooit meer :(
maar ik schreef toen mijn dromen ook op ..
het punt is ik wíl ze heus wel op schrijven maarja als ik niet meer droom óf ze vergeet heb ik er niet veel aan ..

ik droomde vroeger wel eens dat ik kinderen op school plaagde op de speelplaats en dan wilde ze mij iets terug doen maar dan zweefde ik snel de lucht in en zag ik hun van uit de lucht ..

maar wanneer spreek je dan van een lucide droom .. :$ ?
van Joyce op 7-12-2008 om 21:39 uur:
Heee,
Vroeger had ik als ik eng droomde al zoiets van, dit kan niet, ik droom.. Dan kneep ik met mijn ogen, werdt ik wakker, draaide me om en sliep weer verder, weg droom.

Vroeger was ik me er nooit zo van bewust dat dit misschien lucide dromen hadden kunnen zijn, nu ik wat ouder ben geworden en me steeds meer en meer ben gaan intresseren in werkelijk álles waar deze site over gaat, herinnerde ik over mijn vroegere dromen..

Nu heb ik de laatste tijd steeds meer dromen die zó echt zijn, ik beleef ze gewoon echt, alsof ik wakker ben..

Alleen 1x was het niet zo fijn, toen werdt ik wakker doordat er iemand aan me dekens trok, of ik nou droomde dat er iemand aan me dekens trok, of dat er echt 'iets' aan me dekens trok weet ik niet, misschien wil ik het wel niet weten ook.

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn lucide dromen die ik soms heb en ga deze tips, en die voor aura's zien, zeker gebruiken!

Bedankt daarvoor!
van Anonime op 2-10-2008 om 20:59 uur:
Dit is zoooooooo vet!
Maar helaas werkt het bij mij niet, of ik heb geen geduld :(
van jose op 27-05-2008 om 12:01 uur:
ik merk dat als ik probeer na te denken in een droom of als ik me verbaas over iets ik alweer wakker ben...hoe los je dit op?

Ook heb ik vaak dat ik steeds het zelfde droom achter elkaar bv.ik wordt wakker sta op loop naar de kamer en hup ik wordt wakker sta op loop naar de kamer en hup ik wordt....enz enz heel vervelend want elke keer denk ik dat ik NU echt wakker ben...????

Reageren

e-mail (e-mail adres wordt niet getoond op de site)
reactie